[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ fullwidth=”on” _builder_version=”3.22.2″][et_pb_fullwidth_header title=”Ændring af landbrugsstøtte og transportvaner” button_one_text=”Find Zetlands artikel her” _builder_version=”3.22.2″ button_one_url=”https://www.zetland.dk/historie/s8x75kpp-m8aPZkkk-eaaa8″]

Der er gode grunde til at vi får omlagt vores transportvaner og landbrugsstøtten. Og det kan vi via at arbejde for det i EU. Og det haster.

I denne artikel fra Zetland konstateres det at hvis vores udledninger fortsætter med at falde i den takt de falder på nuværende tidspunkt, så når vi først målene fra Paris aftalen i 2115. Og det er for sent!

Ifølge artiklen påpeger Klimarådet at forsinkelsen skyldes “at landbruget får fripas til at fortsætte med en stabil stor udledning af drivhusgasser. Oveni er der den danske transportsektor, som tegner sig for cirka 30 procent af de samlede danske udledninger. Køretøjerne herfra hoster ligefrem flere og flere drivhusgasser ud af udstødningsrørene. En udvikling, der indtræffer på et tidspunkt, hvor det modsatte skulle ske.”

[/et_pb_fullwidth_header][et_pb_fullwidth_header title=”Sociale rettigheder eller skal markedet styre?” _builder_version=”3.22.2″ button_one_url=”https://deo.dk/eu-nyt/nyheder/2019/skal-eu-sikre-arbejdstagernes-rettigheder-eu-valget-ti-store-spoergsmaal/” logo_image_url=”http://staahl.dk/wp-content/uploads/2019/05/sociale-rettigheder-før-konkurrenceregler.jpg”]

Er det markedet der skal diktere dine rettigheder på arbejdsmarkedet? Hele foråret har der været vælgermøder om EU politik, som DEO har arrangeret. Forud for møderne havde DEO spurgt partierne om deres holdning til 10 forskellige spørgsmål.

I SF går vi ind for at det er politikerne, der sikrer dine rettigheder gennem lovgivning. For det kan markedet ikke sikre dig.

[/et_pb_fullwidth_header][et_pb_fullwidth_header title=”Skal sprøjtegifte tillades?” _builder_version=”3.22.2″ button_one_url=”https://www.zetland.dk/historie/s8x75kpp-m8aPZkkk-eaaa8″ logo_image_url=”http://staahl.dk/wp-content/uploads/2019/05/Forbud-mod-sprøjtegift.jpg”]

Det er der meget forskellige holdninger til blandt partierne.

Helt præcist, så blev der spurgt ind til om vi skal vi forbyde glyphosat og neonikotinoider? Glyphosat forurener vores grundvand, men kan bruges til at bekæmpe ukrudt. Derfor er det meget brugt i landbruget.

Neonikotinoider bruges til at bekæmpe insekter. Men de dræber også bier.

I SF mener vi at begge stoffer skal forbydes.

Du kan se svarende hvis du klikker på linket herunder.

Svarende stammer fra DEO, der har afholdt vælgermøder om EU politik hele foråret. Forud for møderne havde DEO spurgt partierne om deres holdning til 10 forskellige spørgsmål.

[/et_pb_fullwidth_header][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][/et_pb_section]